Gratis verzending binnen Nederland

Meet the creatives: Ugla Studio

Leidse creatieve ondernemer en grafisch ontwerper Rudo Bleeker van Ugla Studio op het strand bij Hippie Fish in Zandvoort

14 januari 2023

Ontmoet Rudo Bleeker, het creatieve meesterbrein achter Ugla Studio!

Hi! Kan je iets vertellen over wie je bent en wat je doet?

Hey! Ik ben Rudo Bleeker, 31 jaar en eigenaar van Ugla Studio. Ugla Studio is een ontwerpstudio die zich voornamelijk richt op creative direction, grafische vormgeving, illustraties, en schilderen. Van alles wat dus. Dit doe ik allemaal vanaf mijn huisje in centrum Leiden of lekker op een stranddag bij een toffe strandclub. Laptop en schetsblok mee en ik kan eigenlijk overal aan het werk.

Je maakt super gave ontwerpen, onder andere voor Yuna Merch! Heb je altijd al geweten dat je ontwerper wilde worden?

Dankje. Klopt, ik maak de prints handmatig voor de gave parasols van Yuna en geef invulling aan hoe het merk eruit moet zien in zijn geheel. Ik heb het inderdaad altijd wel in mij gehad, vanaf dat ik een potlood vast kon houden was ik in de weer. Na veel rond zwevingen in andere vakgebieden, ben ik teruggekeerd naar m’n eerste liefde. Het tekenen en creëren. In 2015 ben ik voor mijzelf begonnen en Ugla Studio gestart. Blij toe, want sindsdien gaat het erg lekker. Veel leuke opdrachten en ik zie het amper als werk, omdat ik doe wat ik het allerliefste doe en dat is het belangrijkst in het leven denk ik.

Waar haal jij de inspiratie voor je ontwerpen vooral vandaan?

Ik denk dat mijn inspiratie heel erg zit in het verlangen naar bepaalde vrijheid en puurheid. Ik heb aardig wat van de wereld gezien en uiteindelijk neem je dat allemaal mee in je eigen stijl. Ik denk als je een aantal jaren werkt in dit vakgebied je op een gegeven moment “in je talent valt”. Ik heb nu sinds een jaar of 2 à 3 mijn stijl helemaal gevonden. Het heeft iets tropisch, iets rauws. Verder haal ik mijn inspiratie echt overal vandaan, mijn eigen alledaagse leven, reizen, de natuur, mythologie en geschiedenisboeken, etc. Ik ben echt een spons en kijk altijd goed om mij heen. Andere grafische vormgevers of kunstenaars kunnen je ook een bepaalde invalshoek geven en ik ga graag naar musea en optredens. Ik ben heel visueel ingesteld, dus bij een avondje in Paradiso krijg ik bij een bepaald nummer een hele sfeer of wereld in mijn hoofd wat ik dan kan vertalen in een ontwerp. Voor Yuna en de parasollen, in het bijzonder de vintage look van de nieuwe Foxy Flower kan ik dat echt herleiden naar een parasol die mijn oma vroeger had toen ik daar als kind speelde op het strand.

Veel van je werk heeft een tropische, strandvibe. Hou je zelf ook iets met het strand en de zomer?

Zeker! Ik kom er elke week wel denk ik. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik meer een ‘bosmens’ ben, brengt het strand mij ook veel. Je krijgt toch altijd een vakantiegevoel als je het strand op loopt, zeker in de zomer. Ik probeer dat gevoel ook in mijn ontwerpen te stoppen.

En ten slotte, hoe ziet jouw perfect stranddag eruit?

Dat is sowieso met veel vrienden, graadje of 25, Yuna parasol, muziek en bal mee (en een schetsblok natuurlijk). Borrelen en kletsen over serieuze en minder serieuze dingen. Bij zonsondergang uitgebreid eten bij een strandclub en afsluitend nog zeevonk meepikken. Nu alweer zin in die zomer!

Klik hier om Yuna Merch ontwerpen te ontdekken. 

Wil je meer van Rudo's werk zien? Check dan zijn inspirerende Instagram account @uglastudio!

Bandana design in zwart-wit met palmbomen en geïnspireerd door het strand voor Zandvoortse strandclub Hippie FishIndian Ink boho palmboom en schelp illustraties door Ugla Studio voor strandclub Hippie Fish in Zandvoort

Be the first to know!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, en ontvang 10% welkomstkorting! Je word als eerste op de hoogte gebracht van exclusieve acties en nieuwe items!

Wij gebruiken cookies voor advertenties en om onze site te analyseren. Bekijk hier onze cookieverklaring. Klik op akkoord om hiermee in te stemmen.